Powdery Mildew : خاکسترک
مرض قارچی درختان سیبی ( سیب، ناک و بهی)
عامل مرض: قارچ
نام علمی: podospharea laucotricha
خانواده: کیسه داران ascomycetes
میوه، برگ، جوانه و شکوفه را مورد حمله قرار می دهد. اولین علایم آن در قسمت ابتدایی برگ ها به شکل لکه های سفید دایره ای به نظر می رسد که در ابتدا سفید و بعداً رنگ آن به خاکستری تبدیل می شود.
نحوه حمله: با آغاز حمله برگ ها تاب خورده و شکننده می شوند. برگ های آلوده به این بیماری در میانه های تابستان و در اوایل خزان می ریزند. این بیماری میان بند ها را نیز کوتاه می سازد.
جوانه های جانبی حساس تر از جوانه های انتهایی هستند، جوانه های آلوده کمی دیر تر از آنهایی که آلوده نیستند باز می شوند. جوانه های بیمار تا 15- درجه و جوانه های سالم تا 20- درجه سانتی گراد سرما را می توانند تحمل کنند.
روش کنترول بیماری خاکسترک:
قطع و سوزاندن شاخه های آلوده به بیماری
رعایت بهداشت باغ
قرار دادن 200 متر فاصله میان درخت سیب و ناک
استفاده از قارچ کش ها
نکته! استفاده از قارچ کش ها و یا سایر مواد کیمیایی باید قبل از باز شدن شکوفه ها و یا حتماً 15-20 روز بعد از باز شدن شکوفه ها صورت گیرد.
سیب red M9 در مقابل این بیماری مقاوم است اما سیب M9 Golden delicious در مقابل این بیماری آسیب پذیر است.
اطلاحات:
Mycelium : قسمت نمویی یک قارچ که دارای توده ای از رشته ها می باشد.
Conidia : اسپور های غیر زوجی قارچ.
Hypha : رشته یا تار
Obligate Parasite : پارازیت هایی هستند که تنها میتوانند از موجود زنده تغذیه کنند.
Primary infection : آلودگی اولیه ی گیاه بعد از پایان زمستان و آغاز بهار.
Aprisorium : ساختمان های کیسه ای شکل هستند که داخل آنها ملانین جا گزین شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
لطفاً با نظرات خود مارا یاری رسانید