۱۳۹۷ مهر ۲, دوشنبه

امینو اسید های ضروری



امینو اسید های ضروری (به انگلیسی: essential amino acid) به آن دسته از امینو اسید هایی گفته می‌شود که
از اسیدهای آمینه یا مواد دیگر در بدن ساخته نمی‌شوند و/یا به مقدار کافی برای رفع نیازهای بدن ساخته نمی‌شوند. لذا باید این اسیدها از طریق جیره غذایی روزانه به بدن برسند در غیر این‌صورت عوارض کمبود آنها ظاهر می‌شود.
از نظر بیولوژیک، امینو اسید ها به دو گروه امینو اسید های ضروری و غیرضروری تقسیم می‌شوند. امینو اسید های ضروری اسیدهایی هستند که برخلاف گروه دیگر در بدن حیوانات تولید نمی‌شوند و باید از خارج و از طریق غذا به بدن وارد گردند.
امینو اسید های ضروری عبارتند از: لوسین، ایزولوسین، والین، فنیل آلانین، ترئونین، متیونین، تریپتوفان و لیزین. علاوه بر آنها، امینو اسید های هیستیدین برای نوزاد انسان و آرژنین برای نوزاد حیوانات ضروری (اساسی) محسوب می‌شوند.


۲ نظر:

  1. درود بر شما!
    سپاس از اینکه دانشجویان افغان را در راه تحصیل علم و پیشرفت یاری می رسانید. بنده خوشهالم که از این وبلاگ استفاده میکنم.

    پاسخحذف
  2. لطف نموده و بخش اقتصاد زراعتی را نیز به وبلاگ تان اضافه نمائید اگر ممکن باشد. بخش های باغداری، مالداری و نباتی موجود اند اما متأسفانه بخش اقتصاد به نظر نمیرسد.

    پاسخحذف

لطفاً با نظرات خود مارا یاری رسانید